Seks : Datum rođenja : 03.02.1956 Datum upisa : 29.11.2010 Godina : 68 Lokacija : Beograd moj rodni gradRaspoloženje : smeh kao lekKomentari : Život je lep!!!
16032012
SVA MOJA JUTRENJA
OVAJ BLOG POSVEĆUJEM SAMO MOJOJ LJUBAVI - HVALA TI ŠTO POSTOJIŠ!!!
Slucajno sretoh misao tvoju u pratnji pogleda oka bistra, zudnja ti prolaz napravi kroz spalir i drsko mi ote pogled sa oka. Da li te zelja ucini jakim ...da jednoj dami sto seta spalirom dubinom pogleda nemir stvoris bila je bezbrizna s lepezom i sesirom? Krenuse leptiri po mojoj glavi, prelepi ,nezni ,zuti i plavi, a drhtaj srca tada mi rece: -pusti tu reku sto bujicom tece moze te poneti svojom snagom, ili te vec nosi ,ovo vece. S.T.jutarnja izmaglica
[You must be registered and logged in to see this image.] Stari moj..... Rekla bih ne tako davno...bejasmo mladi,zanosni.... .u svojoj vedrini poletni... u zeljama istrajni.....u zivotu...stameni.Prisetim se sa osmehom na licu...i trenutka kada su nam se oci srele.....pogledom rekle da smo ti i ja...ono sto zelimo za sebe.I krenusmo u bajke...istine....iskusenja,onako spontano predajuci se tokovima sutrasnjice...koracasmo nekada setajuci....ponekada brzim korakom strepnje, hocemo li uspeti u nameri da nas pljusak zivota ne okupa tugom i bolom. Tiskajuci se jedno u drugo...gurajuci svoje ruke...jedno drugom...pronalazili smo odgovore u nama samima ...u ljubavi nasoj.....neznoj i jakoj......u pogledima nasim koji su verovali...ljubili...i cuvali i nisu dozvolili da ih zamuti suza bola i ocaja. Osecaj miline me obuzme kada samo pogledom predjem preko ucinka naseg stozera..onako zadovoljno klimnem glavom i sebi u dusu tiho prozborim......Boze....bio si milostiv....i hvala ti.....zasluzili smo je...zasluzili smo....sva proleca i sve zime....sva leta i jeseni.....ljubavlju okupane.......u odecu neznosti obucene.....u obucu istrajnosti i iskrenosti obuvene.. I andjeli..sto ih stvorise pogledi nasi ....odlucni....iz ..izatkanih ...zivotnih ...osmeha i strasti......isprepletanih ruku....srca u srcu.....kruna su koju nosimo...zanosno u sreci na pijedestalu naseg zivota. Da ....Stari moj.....posle tolikih godina.....nekada....maleni moj,ma jos uvek si maleni moj.....i posle izgovorenih svih prelepih reci....posle ispevanih pesama...posle svih neznih pogleda....posle svih neznih izliva ljubavi...cini mise da ti nikada nisam uspela da kazem ,koliko te volim Stari moj. S.T.Snezana Topalovic-jutarnja izmaglica
Poslednji put izmenio jutarnja izmaglica dana Uto Feb 12 2013, 23:17, izmenio ukupno 18 puta
Secanja Pet Mar 16 2012, 12:14 od jutarnja izmaglica
Secanje sto zelja pozove da prica koliko je proslo nasmejanih lica, a kolko suznih ociju od tuge, dal` ih vredi pisati k`o pricu za druge.
Ili ih ko` uvek prozivkom pozvati, da se nekad proslost ko bumerang vrati. Da svedoci istinu srece ili kraja, plovidbe zivota,snaznih zaveslaja.
Tada se bas tesko zamislim i pitam , koga da pozovem ili da mu hitam. U pohod na vreme prosloga zivota ili da jos sacekam jos ovo sto osta.
I ma kakvo bilo to secanje moje, Nemoze ga ugasiti, niti ono sto je. Sakupljene slike sa zida zivota ispricana mladost sto vec starost posta.
I svakim se danom zelja nova rodi, zapisem na listu sto plovi po vodi, da bar u trenutku kada kraja vidim Secanjem ozivljenim u secanju zivim. S.T. jutarnja izmaglica[You must be registered and logged in to see this image.]
Prolazim kroz vetar isibana lica,naprsla usna krvari lagano,jezikom osecam slast sopstvene krvi i tiho bez cilja koracam polako.Kuda kamo poci,misli se nizu,u bespuce svoje napacene duse,tamo sam vec bila....svi jadovi moji...........tamo su samo porusene kuce.......tamo su samo .... bola bastioni.Treba mi sunca,topline i zara,treba mi muzika srecnih bulevara...treba mi osmeh da odagnam vetar sto usne mi krvari............treba mi ljubav da se ta zelja ostvari. S.T.jutarnja izmaglica [You must be registered and logged in to see this image.]
Neka mi sudi Pet Mar 16 2012, 12:18 od jutarnja izmaglica
Neka mi sudi vlastita krv sto je ledim i nikad ne grejem neka mi sudi za zlocin nad sobom sto joj se tako u lice smejem.. I neka uzavri i kaze ime, saucesnik ko je svo ovo vreme sto je to tako ledeno u meni zasto su kamene moje vene, da li zbog tebe santo moja leda ili sam ja kamen.. il` proslosti breme??? S.T.jutarnja izmaglica [You must be registered and logged in to see this image.]
PUT SRCA Pet Mar 16 2012, 12:19 od jutarnja izmaglica
Ti uvek podji gde srce te zove, medj oblake poleti u srediste duse. ,Pomeri sunce,planine i more u tajno skroviste do prve bore.
I nikada nemoj zazaliti zoru, sto svanula budi snove nezne. Ona samo zeli da ih prva cuje, dok kosa ne zabeli i zaborav krene.
A kad damar drhti i pocne da bije, dlanom ga vlaznim umiri i stegni. Pusti da otkucaj nagovestaj bude, prethodnica topla ,java snovidjenih.
I idi dalje gde srce te salje, i ne pitaj zasto ,i da li to hoce. Budi mu oslonac,podrska,ne breme, budi mu smernica,putokaz kroz vreme.
Ono sto leti i odnosi k`o lopov, ukradeno od svih pogleda i reci. Stani na braniku osecanja svojih, lepote i ljubavi, trenutaka brojnih.
I zato podji gde srce ti kaze, prepreke skloni pogledom stene. Zamajcem oka u skroviste prenesi ljubavi svoje ,zelje i htenje.
S.T.jutarnja izmaglica [You must be registered and logged in to see this image.]
MOJ MOST Pet Mar 16 2012, 12:20 od jutarnja izmaglica
U sredistu zivota izgradih svoj most.Da spona mi bude izmedju sna i jave....izmedju proslosti i buducnosti.. u sredistu moje sadasnjosti..Gradih ga smerno...kao SKADAR na BOJANI sto se gradio.dugo.....polako....sa puno ljubavi....nadanja,suza i stradanja....zara i bujica....besanih noci i praskozorja jutra.Gradih ga sa zeljom da mogu ga poneti sa sobom gde god posla. Da svaki korak donese mi ljubav i milost boziju.Gradih ga za sve ljude ovog sveta da mogu preci sa jedne strane...na drugu...tamo ...kamo su posli....i dobro stigli...i dobro dosli.Kada bi ljubav pravila mostove....bilo bi samo ...veselja i radjanja...nikada ne bi bilo stradanja....nikada se silnici ne bi silili...vec bi svoje tenkove u ljubav izlili....bojna polja u reke pretvorili....i mostove zivota na njima gradili.Na svakom mostu uklesala bih molitve ...za pokajanje nas gresnika...mozda shvatimo za sta su nam mostovi potrebni....da nas spajaju.razumeju..vole iskreno...a ne da nas razdvajaju. Moj most...je most ljubavi...koju svima zelim na dar dati....imenom ljubavi ja cu ga zvati....da onaj ko ode zeli da se vrati...gradicu mostove .....i necu stati.....na mostu srca uvek cu se naci.....za radjanje buduce....sto zivot znaci.
S.T.jutarnja izmaglica [You must be registered and logged in to see this image.]
MAKADAM SNOVA Pet Mar 16 2012, 12:22 od jutarnja izmaglica
Kad snove probudimo i javu shvatimo hteli bi smo u san da se opet vratimo al sve sto se iskida kao svilen konac oziljak i grbav put su makadam za dvorac.
I zato me javo nikad ne budi ko usud za greh sto snivah u noci ma nije mi dusa u beznadje posla vec ljubav uspavala moje placne oci.
I zato me pusti da dosanjam zelju htenje damara sto lupa u meni da na razboj snova izatkam odecu za paradu bola gde smo poneseni.
Ne budi mi snove sa macem u ruci i pusti da sama ugledam svanuce nece te moje ni danas ni juce spreciti da oglasis snova smaknuce.
I svaka zadnja zelja se slusa sto zeli onaj sto zna da je sutra nestalo za snove i za srecna jutra nistavilo jave makadamskog puta.
S.T. jutarnja izmaglica [You must be registered and logged in to see this image.]
KAMEN OD SVILE Pet Mar 16 2012, 12:23 od jutarnja izmaglica
Svaki me dodir trgne ili prene ..iz mastanja,tuge suvisle bez kise,pratioca mnogih izgubljenih dusa,snova ...beskraja ...sto jure do ocaja....bez daha u grudima...bez ljudskosti u ljudima. Dirne li me vetar,zadrhtim od studi...iako vrelina od zarkoga sunca.....przi sve i susi kao nade nase .....praskozorja jutra. prekrivene pepelom....krstom bolnog..razapetog srca... Zaklonih se rukom....kao da se branim...da manje me boli..da izdrzim dalje...dok podjoh jos korak ka spasenju svome....sustize me kamen... sto zivot mi salje.Bar da nije tezak.. hladan kao led. ostar i surov...u sivilu svome...da ne cakli se od srece.. sto mucenika ima..da ga se boji.. ..da sumanuto juri da izadje iz duge kolone..sto samo kamenom.. mogu da ih slome....I bar da je makar od od kajanja moga...za nemoc pred dusom sopstvenoga srca..da je bar od svile mirisnih secanja...klekla bih na kolena...toplim dlanom trazila ...da mi dzelat ne dozvoli i jos jedno sutra,pogled suze u nebo...praskozorje jutra.Tada bi smerno u manastir posla...ponela bih samo....svoj kamen od svile...okajala grehe...sto bejahu zelje....nadanja i radjanja i sva svoja stradanja.Mogla bih ga tada ...staviti pod glavu....da spavaju muke...sto me budno prate....Neka mi sve uzmu....sudije ..dzelati...pod noktima plamen kazne neka pale...samo ih jos molim ...suzom oka bola....kamen moj od svile....dusi da mi vrate.
S.T. jutarnja izmaglica [You must be registered and logged in to see this image.]
Koliko nas ima u jednom danu sto kapiju tuge otvaramo staru slucajnih prolaznika s tovarom od jada srecemo al nemo gledamo ih tada jer sta bi smo rekli jedni drugima prica je ispricana nasim pogledima.??? I kao po pravilu stidimo se tada sto nas reka jada dovela bas tada i drugi da vide ono sto ne zelimo da nemamo sa kim ni bol da podelimo. A kapija cuti,jedini saveznik odtrpi i odslusa svaciju pricu i nikome nece verujte pricati ko je sve bio i u kakvom grcu proklinjao zivot i sve sto mu uze a ostavi samo bol ,cemer i suze.
Koliko nas ima u jednom danu neka se prestroje na jednu stranu mozda iz mase tolikog bola nikne i neka nada nova za bolje dane bez kapija starih....
Umem da ti kazem ali ne znam zasto zastane rec ugrlu i roji da li sam u basti pogleda tvojih spoznala sebe ko hrast da stojim. I kada pokusam da izustim slog ...sto predvodi hordu mislenu moju kao prkos prekrasnih boja odcutim sebe i dusu svoju.
Mozda ce grana sto hlad ti pravi uspeti ono sto nisam ja mogla milujuci osmeh usana tvojih jer tako blizu njih sam dosla.
Zasto baš danas nekakva seta odvlaci mi misao,kroz glavu šeta i sidje do srca , nekako steze, kao da stiskom nemo me pita, da li je onda il`‚sada teže?
Zašto baš danas,sećam se davno nisam se tugom pojila ovakvom, osmehom sam žnjela poglede ljudi što behu sretni i blage čudi....
Nije mi mati pricala tada, da ljubav nekad mora da strada zbog necijeg hira,ubogog jada, vec rekla meni,Ćeri moja draga, voli i ljubi u tome je snaga.
Zasto bas danas,setim se svega, zbog suncanog dana i majskog neba. Tada je isto bivalo tako,pevalo srce,niko nije plako!!! Zasto bas danas?
S.T. jutarnja izmaglica
Čekajuci.. Pet Mar 16 2012, 12:38 od jutarnja izmaglica
Cekajuci uzdah da prodje kraj mene ociju siroko pogleda stremnog izvan sjene dodirom vetra shvatih da beskraj prolazi kroz mene... a samo mu trag videti zelim sto kapljicom znoja beleg mi stavlja pogledom u nebo oblaku sto plovi iznad nasih glava zlosutno se valja...... Cekam...i znam....da docice ...mora da zednoj mi vodu prinese makar mozda i nijema ko prilika neman pise mi na licu ...putanja bora.... S.T.jutarnja izmaglica
[You must be registered and logged in to see this image.] Padajte snegovi cisti i beli u srce moje ,radost sneznu useli, slepilom beline nezno me zanesi, u sneznu caroliju ti me uznesi.
Hocu da jurim saonama srece sa brega na breg medj zabelele jele, hocu da vratim se u detinjsvo svoje i prtine pravim ko drumove bele.
Hocu da mokra od snega i leda veseloga lica osmehe delim, da pahulje nezne usnama topim i sneska pravim,da se veselim.
Padajte snegovi nemojte stati neciju dusu darujte sa sobom odrastao covek sa dusom deteta raduje se silno lepoti ovoj.
Padajte snegovi i noci ove caroliju moju vi ukrasite svu noc tiho,lagano padajte detinjstvo moje vi mi vratite.
I samo biserima,zvezdicama bele boje skripucavim zvukom vi me pratite dok koraci stope ostavljaju svoje s kaputom od snega,salom duse moje.
Padajte snegovi i nemojte stati............
Poslednji izmenio jutarnja izmaglica dana Pet Jan 25 2013, 06:32, izmenjeno ukupno 1 puta
San zimske noci Pet Mar 16 2012, 12:41 od jutarnja izmaglica
[You must be registered and logged in to see this image.]Sanjala sam nocas zimsku idilu, proplanak izdignut,obmotan u svilu, a svila se cakli od bljeska sa neba, carolija moja sva od hladnog leda.
Prtinu pravim i likove saram, od suvoga snega skulpure vajam, saone vucem ,dahcem kao pas, prozeble prste guram u svoj dlan.
Smetovi visoki ko kapije neke, pokraj male krive zaledjene reke, i zalosna vrba duge bele kose, protresa sa glave te snezne nanose.
Svanula je zora,svanu novi dan, ostade u noci moj prelepi san, moj proplanak beli i recica kriva skulpture i saone i zimska idila.
S.T. jutarnja izmaglica
Poslednji izmenio jutarnja izmaglica dana Pet Jan 25 2013, 06:31, izmenjeno ukupno 1 puta
TRENUTAK Pet Mar 16 2012, 12:42 od jutarnja izmaglica
Svesna trenutka i boli sto hoda gola ko istina i u oblaku tuge na vrh kad uspe se i za tren stane podigne ruku u znak pobede urlikom oznaci da pohod prestane oznaci da novi pocetak postane smisao i krila jednog zavrsetka, ptice ranjene od bola sazdane, nema vise kraja,sad mora da ustane.
I sve sto je bolelo ,okom je volelo, dusom zivelo,krilima letelo beskraj nikada nije sagledalo znak je da krene i vreme sto je ostalo, zivot mu podari,jutrom tek svanulo sa ocima nade sunce tek granulo.
Ukloni taj osmeh sto titra na uglu usana moga nespokoja.. zlokoban je i kida sve niske mojih nadanja. I ne osvrci se vec idi mozda sa sobom i odneses sva moja lutanja...zavaravanja... zbog tebe rodjena.. bez tebe isplakana... mozda se probudim tada... iz teskog i turobnog sna... srecna i nasmejana....
By Jutarnja izmaglica
Bela ruza Pet Mar 16 2012, 12:50 od jutarnja izmaglica
Toplo i nezno ko latica ruze satenskoga sjaja ruci sto je uze prisloni na usne puna vlazne rose iz baste ljubavi sto u dusi nose.
Nezna osecanja mirisna i zrela leptirima zanosa na dlan sto je sela opijena melodijom vetra povetarca moli da je stavis na svoja nedarca.
Da napoji ljubav,pogled oka nezni da sapatom budi one sto su sneni i tuckom da polen prospe po lepoti suncem sto se radja u jutarnjoj rosi. S.T. jutarnja izmaglica [You must be registered and logged in to see this image.]
Secanja Pet Mar 16 2012, 12:51 od jutarnja izmaglica
Secanja s gorcinom suza oko kvasi grc na lice razliva bolnu grimasu, tad secanje tuga pretace u pelen zelim da ga obrisem ,taj ogroman bedem.
Secanja nezna,osmeh lice krasi zatvorenih ociju ,zelim da se vrati. I iznova zelim da mi stalno dodju srce da drhtulji kada misli podju.
Sva secanja moja u secanja stala u albume srca kao skrinja stara, prebiram po njima i kao po pesku ispisujem secanja na svom zavrsetku. S.T.jutarnja izmaglica
Strahovi moji Pet Mar 16 2012, 12:52 od jutarnja izmaglica
Svi strahovi moji znani i neznani Pravi,umisljeni il nicim izazvani zasto ste u meni utociste nasli da dusu mi prozdirete,hranu ste pronasli?
Zasto me progonite i mira mi ne date zasto mi sobom mir ukraste zasto mi iluziju u pakao pretvarate zasto mi i nadu u beznadje okupaste?
Zasto mi zenici oka mog sjaj otimate i panicno ko ludilo osmeh u plac pretvarate zasto u dusi mojoj pustos ostavljate zasto pijedestal straha na meni postavljate?
Ljubav Pet Mar 16 2012, 12:55 od jutarnja izmaglica
Ljubav smo ti i ja ljubav je san i poezija ljubav je drhtaj srca koje cezne i luta....trazi te do...beskraja....
ljubav je oka sjaj zaslepljeni osecaj... potrebe da znas,da, svetlost..a ne tamu.... i zar mi das....
ljubav je etar zarobljen toplinom mojom ugrejan u meni duboko zatrpan da ne bi ,postao san........nedosanjan............ S.T.jutarnja izmaglica [You must be registered and logged in to see this image.]
Ostavljena Pet Mar 16 2012, 12:56 od jutarnja izmaglica
Ostavljena i sama,razmisljam mozda bi trebala otici lako... mozda bih trebala samo udahnuti ali...kako..????? Kako, kada bol para mi grudi... kada suza klizi niz lice i pogled muti... jednom sam probala otici... i tada sam mislila , da ti si, to bice.... zbog koga svako novo jutro svice.. a dan se beli....sunce sija i da me zelis.... Ma sama ,da sama i na kraju ovog dana ostavljena...zaboravljena... valjda je knjiga do kraja ispisana.... suza isplakana.... valjda je to kraj.....svih mojih nadanja, snova nedosanjanih.... svih mojih iluzija...,prica ispricana
Prolaznost Pet Mar 16 2012, 12:57 od jutarnja izmaglica
Kao senka i obris prolaznost seta... bez skrupule iole da li boli... kao sudac cekicem sto udara po stolu utire strah bice sto voli.... Arlauce ko hijena sto prozdire zrtvu... zadovoljno lapce svoj krvavi plen... Ni pokretom oka ne propusta uzitak ni vazduh joj ne treba jos samo tren da glad zadovolji i ugasi zedj...
S.T. jutarnja izmaglica
Nocas Pet Mar 16 2012, 13:00 od jutarnja izmaglica
Nocas u mom beskraju lutanja pala je zvezda i ostavila trag za oko moje sto nebom luta i trazi te... Nocas mi tisina prica da prosao je zanos da zvezde padaju samo za mene moje oci umorne i snene suzama nakvasene tugom zamagljene.... Iluzijo mojih noci,hoces li mi i nocas doci hoces li mi kao utvara uci u san polubiti me toplo usnama nemani hoces li me telom toplim pokriti ili ostaviti na vetrometini hladnih i studenih jutara...hoces li???
Nocas je bol usao u srce kida i lomi,cupa i ubija hoce da zivot ne zivi vec da se u prah pretvori. Nocas je krv studena zastala u venama nocas su grudi pune ocaja kao krecnjak u ostrim stenama. Nocas si noz i moj dzelat nocas si tuga i razocarenje nocas si lutanje duse kroz ad nocas si dzelat jednoj sjeni.
S.T.jutarnja izmaglica
Bozicno jutro Pet Mar 16 2012, 13:02 od jutarnja izmaglica
Bozicno jutro svanulo...tisina..mir i spokoj...sve ukazuje da blagoslov jutra Bozicnog stize i u moj dom...srce lagano kuca prepusteno milini koja me obuzima.U mislima sa onima koje volimo-pozelimo im da sjaj i sreca dozivljenog Bozicnog svanuca donese bozanski mir i blagost,ljubav i razumevanje,da neshvacene shvatimo,da onima kojima je nasa lepa rec potrebna -izgovorimo je.....da im se uvek kada je to potrebno uz njih nadjemo.Tako u svom miru i razboritosti-nikada se ni o koga srdbom i ljutnjom ne ogresimo...da zivimo sa osmehom...srecni i veseli...da opravdamo i sebe i ovo Bozicno jutro sto ga s ljubavlju dozivimo....
Pet Mar 16 2012, 12:14 od jutarnja izmaglica