|
| MOJA OMILJENA POSLASTICA | |
| | Autor | Poruka |
---|
jutarnja izmaglica Administrator
Seks : Datum rođenja : 03.02.1956 Datum upisa : 29.11.2010 Godina : 68 Lokacija : Beograd moj rodni grad Raspoloženje : smeh kao lek Komentari : Život je lep!!!
| Naslov: MOJA OMILJENA POSLASTICA Pet Dec 03 2010, 01:20 | |
| Ja volim sve bez izuzetka,samo da je slatko sladokusac sam u pravom smislu te reči Koja je Vaša omiljena poslastica??? | |
| | | maratonac UREDNIK
Seks : Datum rođenja : 09.10.1979 Datum upisa : 25.03.2011 Godina : 45 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: MOJA OMILJENA POSLASTICA Pet Apr 08 2011, 11:56 | |
| KREMASTE ZIMSKE POSLASTICE [You must be registered and logged in to see this image.]Evin puding Sastojci (Za 6 osoba) 450 g jabuka 180 g kupina (svežih ili zamrznutih) 80 g smeđeg šećera rendana kora limuna 130 g šećera 130 g putera nekoliko kapi arome vanile 2 lagano umućena jajeta 130 g brašna četvrt kesice praška za pecivo kašika šećera u prahu šato ili krem od vanile Priprema Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite vatrostalnu, ovalnu posudu zapremine 1,1 litar. Oljuštite jabuke, izvadite sredinu i isecite ih na tanke kriške. Složite isečene jabuke na dno suda. Pospite po jabukama malo kupina, smeđeg šećera i limunovu koru. Ovo ponavljajte dok se ne utroše jabuke, kupine, smeđi šećer i limunova kora. Umutite šećer i puter da dobijete penast krem. Dodajte aromu vanile i postepeno dodajite umućena jaja i kašiku po kašiku brašna pomešanog sa praškom za pecivo. Prelijte po voću i poravnajte testo kašikom. Pecite 35-40 minuta, dok puding ne naraste i ne dobije zlatnosmeđu boju. Pospite šećerom u prahu i odmah poslužite uz šato ili krem od vanile Stil | |
| | | REVELIN VIP
Seks : Datum upisa : 30.11.2010 Lokacija : Ceo svet je moj Raspoloženje : Romantično
| Naslov: Re: MOJA OMILJENA POSLASTICA Pet Apr 08 2011, 22:33 | |
| moja najomiljenija poslastica je sladoleeeeeeeeed
Sladoled od vanile
6 jaja 175 g vanil šećera (ili običan uz dodatak arome vanile) 500 ml slatke pavlake
Priprema
Umutiti čvrst sneg od belanaca i u njega polagano dodati šećer. Žumanca izmiksati u posebnoj posudi. Umućenu slatku pavlaku i žumanca polako dodati u sneg od belanaca, i sve polako izliti u veliku posudu za zamrzavanje,pokriti i ostaviti u zamrzivaču preko noći.
U ovu smesu možete dodati malo rendane čokolade.
Možete dodati i otopljene čokolade i eto čokoladnog sladoleda.[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: MOJA OMILJENA POSLASTICA Čet Avg 25 2011, 05:44 | |
| Kokosove pahuljice Jednostavno za napraviti,fino za jesti.
Sastojci:
1.Biskvit
5 bjelanjaka snjeg 15 dag šećera 15 dag oraha(mogu lješnjaci ili bademi ) 6 dag kakaa ili čokolade u prahu 3 velike žlice brašna
2.Biskvit
5 bjelanjaka snjeg 15 dag šećera 15 dag kokosa 2 velike žlice brašna sok od pola limuna
Krema
10 žutanjaka 8 dag brašna 15 dag šećera 2 vanilin šećera 3,5 dcl mljeka 1 margarin(ja uzmem pola) ili putar
Priprema:
1.Biskvit smiksajte sve sastojke,na način kako i inaeče pravite biskvit(znači prvo snjeg od blenjaka,pa dalje..) i pecite 15 minuta na 180 C
2.Biskvit smiksajte takođe sve sastojke i pecite 15 minuta na 180 C
Kremu skuhajte u navedenoj količini mljeka i u hladno umješajte pola margarina.
Slaganje:
Slažite biskvit 1. namažite kremom.na njega složite biskvit 2. i premažite ostatkom kreme pospite kokosom i ostavite u hladnjak da se ohladi.
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: MOJA OMILJENA POSLASTICA Čet Avg 25 2011, 05:49 | |
| Mirina sladoled torta
Sastojci
Biskvit 6 jaja 2o dag brašna 20 dag šećera 8 v.ž. vode 1/2 (pola) praška za pecivo
Krema 6 jaja 15 dag štaub šećera 15 dag čokolade za kuhanje 15 dag putra 1/2 l slatkog vrhnja za šlag 1 Kremfiks malo ruma
Priprema
Smiksaj žutanjke,šećer i vodu.Dodaj brašno sa pola praška za pecivo.Posebno smiksaj bjelanjke u snjeg i lagano umješaj u smjesu od žutanjaka. Sve to ispeci u velikom limu na papiru za pečenjeili na namaštenom i pobrašnjenom limu ako nemate taj čas papira za pečenje.Ja pečem na limu od štednjaka.Peći na 200 stupnjeva oko 3o minuta ovisno o pećnici. Biskvit ohladiti i malo poškropiti rumom i vodom. Krema
Smiksajte posebno bjelanjke u čvrst snjeg.Žutanjke smiksajte sa šećerom i dodajte pjenasto smiksan putar kojem ste dodali rastopljenu čokoladu.Sve promješajte i smiksajte zajedno sa žutanjcima.U tu masu lagano umješajte snjeg od bjelanjaka.Pazite da jaja budu svježa jer se krema ne kuha . Tom kremom će te puniti tortu. U kalup za torte ili ranjglu koju želite koristiti u te svrhe stavi foliju na dno i sa strane i slaži biskvit tj. zidove od biskvita.Jedan dio biskvita ostavite da bude poklopac toj torti.U sredinu stavi kremu i na kraju opet biskvit kao poklopac.Sve pokrij folijom i stavi u zamrzivač najmanje 1 dan.
Iz zamrzivača izvadi pola sata prije serviranja, stavi na pladanj na kojem ćeš ga servirati i premaži sa šlagom tj. tučenim slatkim vrhnjem u koje ste dodali 1 kremfiks.Ja osobno ne volim hole i ta biljna vrhnja za šlag jer su mi premasna a i moja djeca ne vole pa ga stalno skidaju s kolača i bacaju, a šlag od slatkog vrhnja vole i na jagodama i na ke sten pireu i na kolaču.Pa vi odaberite po vlastitom ukusu.
Posluživanje
Torta može stajati u zamrzivaču i tjedan dana pa je zgodno da je napravite kad niste u stisci s vremenom i imate za čas na stolu divnu tortu.Meni je jednom u zamrzivaču bila mjesec dana jer sam je nekako zaboravila.Kad sam je odmrznula i dalje je bila fina.No nije preporučljivo da stoji predugo u zamrzivaču.Najbolje je da se koristi nakon jedan do dva dana u zamrzivaču.
|
| | | Zana Elita
Seks : Datum upisa : 03.05.2012 Lokacija : tu negde Raspoloženje : >(
| Naslov: Re: MOJA OMILJENA POSLASTICA Pet Feb 22 2013, 10:50 | |
| ..volim dve vrste slatkisha.,tufahije i sham rolne.. Neodoljive šam rolne! [You must be registered and logged in to see this image.]Sastojci: Testo 500 g lisnatog testa/ 2 ploče Šam 4 belanceta 200 g šećera u prahu 1 kesica vanilin šećera po želji: 1 kašika limunovog soka Priprema: Lisnato testo razviti na debljinu od 0, 5 cm i iseći trake širine 2 cm i dužine 20 cm. Metalne valjke za šam rolne premazati uljem i na njih namotati testo. Tako pripremljene valjke sloziti u pleh obložen peki papirom i peći na 200 stepeni dok malo ne porumene. Ispečene rolne skinuti sa valjka i prohladiti. Fil pripremiti na pari. Umutiti belanca sa šećerom i kuvati na pari dok se ne dobije čvrst šam. Na kraju dodati vanilin šećer i limunov sok. Ohlađenim filom puniti testo i posuti prah šećerom. Posluživanje: Od ove količine dobije se 16 šam rolni. Uživajte!!! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: MOJA OMILJENA POSLASTICA | |
| |
| | | | MOJA OMILJENA POSLASTICA | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Zadnje teme | » Михаило Микан ПеровићPet Okt 26 2018, 00:24 od jutarnja izmaglica» Ćaskanje u kafeu uz kaficu,čaj...Dobro jutro,dan,večePon Okt 08 2018, 01:14 od jutarnja izmaglica» Saveti,upozorenja....Čet Okt 04 2018, 00:18 od jutarnja izmaglica» ili-iliSre Okt 05 2016, 21:02 od jutarnja izmaglica» Ko je trenutno na forumuSre Okt 05 2016, 20:58 od jutarnja izmaglica» Sledeci post će napisati???Sre Okt 05 2016, 20:57 od jutarnja izmaglica» Sta vam je danas ulepsalo dan???Sub Sep 03 2016, 10:19 od crni labud » Šta radite sada dok kuckate ...Sub Sep 03 2016, 10:14 od crni labud » Sta ili ko vas je danas izbacio iz ravnoteze????Sub Sep 03 2016, 10:11 od crni labud » Kakvo je vreme danas kod vas????Sub Sep 03 2016, 10:10 od crni labud » Mesta koja me opuštajuSub Sep 03 2016, 07:24 od mackica » Danas želim.....Sub Sep 03 2016, 07:21 od mackica » Najlepši stihovi o ljubavi Sre Mar 23 2016, 08:23 od milanstzigic » Rekli su o ljubavi....Čet Jan 21 2016, 00:54 od jutarnja izmaglica» Zavrsava se na NOPet Nov 20 2015, 11:45 od Vitez |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 4 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 4 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 136 dana Pon Okt 28 2024, 07:00
|
Poslanici naj aktivniji meseca | |
|