|
| Slane palacinke | |
| | Autor | Poruka |
---|
jutarnja izmaglica Administrator
Seks : Datum rođenja : 03.02.1956 Datum upisa : 29.11.2010 Godina : 68 Lokacija : Beograd moj rodni grad Raspoloženje : smeh kao lek Komentari : Život je lep!!!
| Naslov: Slane palacinke Sre Dec 22 2010, 01:37 | |
| POTREBNO JE pola čaše izdinstanog svežeg kupusa, 500 ml mleka, 2 žumanca i jedno celo jaje, brašno, 3 čena belog luka, prašak za pecivo, kim, so, biber PRIPREMA Kupus sitno iseckajte i dodajte mu jaje, so, biber i kim, dodajte brašno, prašak za pecivo i umešajte testo kao za palačinke. Na kraju dodajte ispasirani beli luk i ispecite palačinke. Vreme pripreme 40 minuta [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | jutarnja izmaglica Administrator
Seks : Datum rođenja : 03.02.1956 Datum upisa : 29.11.2010 Godina : 68 Lokacija : Beograd moj rodni grad Raspoloženje : smeh kao lek Komentari : Život je lep!!!
| Naslov: Re: Slane palacinke Sub Dec 25 2010, 06:46 | |
| Palačinke sa šunkom i kačkavaljem
Potrebno je za 10 palačinki: 10 tanjih lista šunke 10 tanjih lista kačkavalja 1 čaša pavlake 2 jajeta malo soli malo prezli Priprema: Celu palačinku premazati sa malo pavlake, pa staviti list šunke a preko list kačkavalja. Uvijte palačinku kao sarmu. Uvaljajte je u umućrna jaja pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju sa obe strane. Vadite na papir da se ocedi višak masnoće, a potom služite cele ili ih secite. Palačinke mogu da se služe i vruće i hladne. | |
| Naslov: Re: Slane palacinke Sub Dec 25 2010, 06:47 | |
| Pohovane palačinke
Od 1 jaja,350 gr brašna, 1/2 litra mleka i malo soli napraviti testo za palačinke. Ispržiti na ulju. Nadevati palačinke nadevom koji se pripremi od 200 gr sira, 2 žumanca i sneg od 2 belanca. Nadevene palačinke savijati u kvadrat,umakati u umućena jaja sa dodatkom soli. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. | |
| Naslov: Re: Slane palacinke Sub Dec 25 2010, 06:47 | |
| Gnezda od palačinki
Ispeći malo deblje palačinke.
Fil : 2 glavice sitno seckanog luka propržiti,dodati mleveno meso (juneće,a može i pileće) posoliti po ukusu i dodati bibera i malo aleve paprike. Filovati palačinke i slagatiih u pleh.Preliti palačinke sa 1 kiselom pavlakom umućenom sa 1 kašikom senfa,malo rendanog kačkavalja i peršunovog lista. Zapeći. | |
| Naslov: Re: Slane palacinke Sub Dec 25 2010, 06:48 | |
| Cannelloni palačinke [You must be registered and logged in to see this image.]Ako volite i palačinke i lazanje, onda su Cannelloni palačinke kao stvorene za Vas jer predstavljaju kvalitetan spoj ova dva jela. Sastojci za 4 osobe Bešamel sos 425 ml mleka 0.5 kašičice soli 60 g tvrdog sira 30 g brašna 0.25 kašičice oraščića 0 po ukusu bibera 30 g maslaca Fil 340 g tikvica 30 g tvrdog sira 0 po ukusu bibera 340 g svežih šampinjona 200 ml paradajz pirea 0.5 kašičice soli 60 g maslaca Palačinke 115 g brašna 0 po želji bibera 285 ml mleka 0.125 kašičice soli 2 kom jajeta Palačinke U veću posudu prosejte brašno i napravite udubljenje u sredini. Dodajte jaja i pola količine mleka i polako umutite u glatku masu. Dodajte ostatak mleka i umutite. Posolite, pobiberite, pa promešajte. Ispecite palačinke od pripremljenog testa. Priprema fila Očistite i nasecite šampinjone na listiće. Očistite tikvice i narendajte na krupno rende (za jabuke). Tikvice ublažavaju miris šampinjona. Narendajte tvrdi sir. Zagrejte maslac i kratko propržite šampinjone. Dodajte narendane tikvice i paradajz pire, pa dinstajte dok sva tečnost ne ispari. Pošto ste prodinstali fil, dodajte narendani sir i promešajte. Posolite, pobiberite i ostavite fil da se prohladi. Priprema bešamel sosa Zagrejte maslac, dodajte brašno i pržite 2-3 minuta. Postepeno dodajte mleko brzo mešajući sve vreme. Najbolje bi bilo da prvo sipate malu količinu mleka i mešate dok ne dobijete glatku masu, pa da postepeno dodate i ostatak mleka mešajući brzo i neprestano. Dodajte narendani sir i promešajte. Posolite i pobiberite. Dodajte muskatni oraščič i promešajte. Filovanje Premažite palačinke sosom i čvrsto ih zavijte. Poslagane palačinke prelijte bešamel sosom. Možete preko narendati i sir. Pecite palačinke u rerni oko 25 minuta na 200°C, odn. dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i ne budu dobro zagrejane. Posluženje Palačinke poslužite tople. Možete ih ukrasiti naseckanim vlascem. Prijatno! | |
| Naslov: Re: Slane palacinke Sub Dec 25 2010, 06:48 | |
| Moje autorske palacinke-slane
Tri tikvice srednje velicine izmiksati u blenderu Dodati tri jaja pet-sest kasika mekog brasna kasicica soli
Sve ponovo izmiksati zajedno i peci palacinke
Fil od cega zelite ili sta se vec nadje u kuci;pavlaka,sir,sunkica iscepkana,moze i neki namaz,moze i kackavalj,zatim urolati i po njima staviti malo majoneza-kecapa i origana-pa prijatno. | |
| Naslov: Re: Slane palacinke Sub Dec 25 2010, 06:49 | |
| ne znam da li ste postavljali ovaj recept....super je lak i divan je. potrebno: oko 25 palačinki, ne previše debelih, toliko režnjeva praške šunke i tanko sečenog edamera (ili tako nekog sličnog kačkavalja), kajmak, pavlaka, malo mleka. priprema. standardno se umuti smesa za palačinke. onda se na svaku ređa red kačkavalja, pa red praške šunke i mrva kajmaka. uvijaju se kao sarme i slažu u tepsiju. kad se sve slože, onda se zaliju mešavinom pavlake i mleka i zapeku...začini idu po afinitetu....kod mene je najčešći bosiljak i peršun. | |
| Naslov: Re: Slane palacinke Sub Dec 25 2010, 06:49 | |
| Palačinke u sosu
Ispržiti palačinke na uobičajen način. Propasirati beli luk,dodati ga samlevenom paradaizu i kuvati 10 minuta, sa dodatkom malo bosioka i soli po ukusu. Svaku palačinku premazati kajmakom,pa sosom,saviti u rolnu i slagati u vatrostalnu posudu ili pleh.Preliti ostatkom sosa,bogato presuti narendanim parmezanom,ili nekim drugim tvrdim sirem,ako ne volite parmezan,staviti u predhodno zagrejanu rernu i peći još pola sata.Služiti toplo. | |
| Naslov: Re: Slane palacinke Sub Dec 25 2010, 06:50 | |
| Palačinke punjene pilećim mesom i pečurkama
Za palačinke napraviti testo od
1 manja pomorandža 150 gr mekog brašna 3 jaja 1/2 kašičice soli 10 listića timijana 50 gr rastopljenog butera 375 gr mleka ulje za prženje ,a može i buter
Pomorandžu oprati i izrendati,pa iscediti sok koji ostaviti za nadev. Umutiti jaja i dodati ostale sastojke pa napraviti kompaktnu masu koju ostaviti da odstoji pola sata. Ispržiti od ove mase 8 palačinki.
Fil:
5 strukova mladog crnog luka,ili istu količinu praziluka 250 gr šampinjona 2 kašike soka od pomorandže 500 gr belog mesa 2 kašike ulja,sol i biber 200 gr kisele pavlake
Belo meseo iseći na trake,pa brzo propržiti na ulju (1 kašika),sa svih strana. Posoliti,izvaditi iz tiganja i ostaviti da se prohladi.Zagrejati ostatak ulja pa propržiti pečurke - oko 5 minuta.Posle 3 minuta dodati luk.Na kraju umešati pileće meso,promešati pa skloniti sa vatre i dodati umućenu kiselu pavlaku sa sokom od pomorandže. Filovati palačinke,toplom smesom,i služiti. | |
| Naslov: Re: Slane palacinke Sub Dec 25 2010, 06:50 | |
| Rolnice od omleta Potrebno: 4 jajeta, 2 kašike vode, 2 kašike soja-sosa, 2 kašike ulja, za nadev: 30-40gr pesto sosa, šunka Umutite jaja, soja-sos i vodu u penastu smesu. U manjem tiganju zagrejte deo ulja pa sipajte jednu petinu smese. Protresite ga da se smesa ravnomerno rasporedi. Omlet pecite oko dvadeset sekundi pa ga preručite na zagrejani tanjir. Na isti način ispecite još četiri omleta. Omlete premažite tankim slo jem pesta i poredjajte seckanu šunku preko. Isecite ih na trake i savijte u rolnice. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Slane palacinke Čet Nov 03 2011, 02:02 | |
| Makrame palačinke ili Roti Jalakomsika [You must be registered and logged in to see this image.]SastojciBroj osoba:8 osoba Testo za palačinke 2 kom.jaja 2 dl mleka 1 k.k.šećera 1/2 k.k.soli 500 grbrašna Fil 300 gr pilećeg belog mesa 200 gršunke 200 grsvežih šampinjona 1 glavica ljubičasog luka 200 grgaude 2 dlkisele pavlake listovizelene salate PripremaTežina:Jednostavno Makrame palačinke 1 Napravite smesu od umućenih jaja, mleka, soli, šećera i brašna. Smesa treba da bude gušća u odnosu na klasične palačinke. 2 U modlu (ja sam iskoristila praznu bočicu od vode sa pipkom) sipati smesu za palačinke i praviti čipku na vrelom podmazanom tiganju. Jednostavno je kao kad pečete obične palačinke. Najpre opišite krug a onda jednostavno napravite šrafuru u oba pravca. Fil 1 Skuvati piletinu i iseckati na sitne komade. 2 Šampinjone iseckati na listiće i izdinstati na sitno seckanom luku. 3 Iseckati šunku na komadiće, kačkavalj izrendati. 4 Sjediniti sve sastojke od 1-3 i umešati pavlaku. .... i na kraju 1 Na čipkastu palačinku staviti list zelene salate , zatim fil i nežno zamotati. Posluživanje Servirati hladno. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Slane palacinke Ned Nov 20 2011, 12:35 | |
| PALAČINKE SA MESOM Sastojci za 4 porcije 1.5 kg goveđeg ili junećeg mesa 18 do 20 slanih palačinki 1 glavica luka 5 do 6 komada zelenih paprika 1 pavlaka. Priprema Meso skuvamo u supi i kad omekša izvadimo ga da se ohladi. Luk i paprike isečemo i na ulju ih dobro izdinstamo, te zajedno sa mesom sameljemo. Dodamo 2 kašike pavlake i posolimo i začinimo po ukusu. Sve dobro izmešamo tako da napravimo kompaktnu masu za mazanje. Predhodno pripremljenih 18 - 20 slanih palačinki napunimo ovom masom. Poslažemo ih u vatrostalnu posudu, prelijemo pavlakom i zapečemo u pećnici. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Slane palacinke Ned Nov 20 2011, 14:10 | |
| POHOVANE PALAČINKE Sastojci 300 g brašna 2 jaja litar mleka (može i pola litre mleka pola voda ili mineralna voda) malo soli oko 130 grama fine šunke ili pršuta 100 grama sira 2 do 3 manja kisela krastavca tartar umak ili majoneza Smjesa za pohovanje: prezle brašno jaja malo mleka ulje Priprema Pomešati sastojke za palačinke ( izmešati da bude glatka masa ) i peći. Kad su palačinke pečene i malo ohlađene napunite ih: Prvo ih premažite majonezom ili tartarom, stavite tanko narezanu šunku i sir. Krastavce narežite na tanke kolutiće i potom ih stavite u smesu. Punjene palačinke ispanirajte najpre u brašno, zatim u jaja razmućena mlekom i na kraju u mrvice. Stavite ih u vruće ulje. Pohujte ih s jedne i druge strane otprilike 5 do 8 minuta. Vruće palačinke poslužite uz zelenu salatu. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Slane palacinke Pon Nov 21 2011, 02:09 | |
| PROVANSALSKE PALAČINKE 500 gr šampinjona 500 gr mlevenog mešanog mesa 2 glavice crnog luka šolja paradajz pirea malo majčine dušice i bosiljka malo ulja Šampinjone posebno izdinstajte isečene na listiće. Od ostalih sastojaka napravite ragu od mlevenog mesa, začinite ga bosiljkom i majčinom dušicom. Na svaku palačinku na sredinu stavite kašiku ragua. Oko njega napravite venac od šampinjona i ukrasite listom zelene salate. [You must be registered and logged in to see this image.]kuvarica.net | |
| Naslov: Re: Slane palacinke Pon Nov 21 2011, 02:11 | |
| ZAPEČENE PALAČINKE 12 palačinki 400 gr mešanog mlevenog mesa 1 velika glavica crnog luka 2 čena belog luka 1 kašika paradjz pirea 1/2 kašike aleve paprike 1/2 kašike majorana 40 gr ulja 1 veza peršuna 1 dl supe so i biber 4 dl kisle pavlake 3 jajeta 40 gr naribanog parmezana 100 gr ementalera Sitno iseckajte peršun i crni luk a beli luk izgnječite. Mleveno meso začinite majoranom, alevom paprikom, belim lukom, paradajz pireom, solju i biberom i sve zajedno dobro promešajte. Luk prodinstajte u tiganju do zlatno zute boje, dodajte meso i peršun i dobro propržite. Po potrebi nalivajte supom da fil ne bude previše suv. Svaku palačinku filovati sa mesnim nadevom, uviti u rolnu i prepoloviti. Složite ih zatim poput crepova na krovu u podmazanu vatrostalnučiniju. Umutite kiselu pavlaku, jaja i parmrzan pa time prelijte palačinke. Pospite narendanim ementalerom i pecite 20 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Slane palacinke | |
| |
| | | | Slane palacinke | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Zadnje teme | » Михаило Микан ПеровићPet Okt 26 2018, 00:24 od jutarnja izmaglica» Ćaskanje u kafeu uz kaficu,čaj...Dobro jutro,dan,večePon Okt 08 2018, 01:14 od jutarnja izmaglica» Saveti,upozorenja....Čet Okt 04 2018, 00:18 od jutarnja izmaglica» ili-iliSre Okt 05 2016, 21:02 od jutarnja izmaglica» Ko je trenutno na forumuSre Okt 05 2016, 20:58 od jutarnja izmaglica» Sledeci post će napisati???Sre Okt 05 2016, 20:57 od jutarnja izmaglica» Sta vam je danas ulepsalo dan???Sub Sep 03 2016, 10:19 od crni labud » Šta radite sada dok kuckate ...Sub Sep 03 2016, 10:14 od crni labud » Sta ili ko vas je danas izbacio iz ravnoteze????Sub Sep 03 2016, 10:11 od crni labud » Kakvo je vreme danas kod vas????Sub Sep 03 2016, 10:10 od crni labud » Mesta koja me opuštajuSub Sep 03 2016, 07:24 od mackica » Danas želim.....Sub Sep 03 2016, 07:21 od mackica » Najlepši stihovi o ljubavi Sre Mar 23 2016, 08:23 od milanstzigic » Rekli su o ljubavi....Čet Jan 21 2016, 00:54 od jutarnja izmaglica» Zavrsava se na NOPet Nov 20 2015, 11:45 od Vitez |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 4 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 4 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 136 dana Pon Okt 28 2024, 07:00
|
Poslanici naj aktivniji meseca | |
|