|
| Kolaci..poslastice...kremovi...mus.. | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
jutarnja izmaglica Administrator
Seks : Datum rođenja : 03.02.1956 Datum upisa : 29.11.2010 Godina : 68 Lokacija : Beograd moj rodni grad Raspoloženje : smeh kao lek Komentari : Život je lep!!!
| Naslov: Kolaci..poslastice...kremovi...mus.. Pet Dec 03 2010, 01:07 | |
| First topic message reminder : CUPAVCI SA PISKOTAMA [You must be registered and logged in to see this image.]Sastojci za više od 10 porcija 1 paket veci piskota 1 l mlijeka 200 gr. kokosa 1 puding po zelji, mada je od vanilije najbolji Nacin pripreme: Od pola litra mlijeka napraviti puding, a drugu polovicu nasuti u dublju zdjelicu. U drugu zdjelu sasuti kokosovo brasno, piskote ubacivati u mlijeko, sasvim malo da odstoje po par sekundi, zatim ih vaditi. Jednu stranu piskota umociti u puding i sastavljati sa onom drugom koju ne umacete. Redati na tacnu ili u tepsiju. Kada utrosite sve piskote tada preostalim pudingom napunite supljine, toliko da ne prelije previse preko kolaca i pospite ih sa puno kokosovog brasna. Ostavite ih da prenoce jer su tada najukusnije kada poprime visak tecnosti iz pudinga i omeksaju. Veoma su brzi za napraviti i ukusni. | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
jutarnja izmaglica Administrator
Seks : Datum rođenja : 03.02.1956 Datum upisa : 29.11.2010 Godina : 68 Lokacija : Beograd moj rodni grad Raspoloženje : smeh kao lek Komentari : Život je lep!!!
| Naslov: Re: Kolaci..poslastice...kremovi...mus.. Uto Feb 05 2013, 23:47 | |
| Breskvice [You must be registered and logged in to see this image.]4 jaja i 25o gr šećera izmiksati. U to dodati 1dcl ulja, 1,5 dcl mlijeka, 12o gr brašna i 1o gr sode bikarbone. Sve dobro izmutiti i ostaviti 2 h na hladnom. Dodati 8oo gr brašna i zamjesiti tijesto. Oblikovati male kuglice i peći na 16o'C Breskvice, krema: izdubiti breskvice i mrvice koristiti za kremu. U mrvice dodati 3 žlice mlijeka, 3 žl pekmeza od marelice, 2oo gr mljevenih orasa, 15o gr margarina, 2 žl kakaa ili čokolade u prahu, 1 dcl ruma. Sve izmješati i nafilati breskvice. Kad ih nafilate namočite ih u mješavinu mlijeka i ruma da budu mekane a zatim ih obojate i umočite u šećer. Bojati možete jestivim bojama. Ili aromom. Netko boja sirupom za sok ali meni se čini da od sirupa bude ružna boja. | |
| | | jutarnja izmaglica Administrator
| Naslov: Re: Kolaci..poslastice...kremovi...mus.. Uto Feb 26 2013, 02:01 | |
| Vocne kocke sa jabukama i narandzom [You must be registered and logged in to see this image.]Sastojci za koru: 5 jaja 1čaša šećera od 200 ml 100 ml mlijeka 100 ml ulja rendana kora jedne pomorandze 2 čase brašna pola praska za pecivo Sastojci za fil: 1 kg jabuka 5 kasika secera 5 kasika ulja 300 ml svjezeg iscjedjenog soka od narandze 20 gr zelatine Potrebno jos: 500 ml slatkog vrhnja 100 ml soka od svjeze narandze Priprema kore: U posudu dublju staviti 5 jaja, dodati casu secera od 200 ml, pa umutiti pjenasto. Dodati potom pola case mlijeka, pola case ulja, narendati kore od narandze, i 2 case brasna pomješane sa pola praska za pecivo. Sve sastojke lagano izmjesati i istresti u tepsiju 32 pa peci na 180 C 20 do 25 minuta. Uzeti 1 kg jabuka, oguliti i izrendati, dodati 5 kasika secera, 5 kasika ulja i staviti u serpu da kuha. Kad pocne malo kuhati dodati 300 ml svjeze cjedzenog soka od narandze. Sve to lagano kuhati dok nebude skuhano. Uzeti 2o gr zelatine pa namociti u vodu prema upustvu. Kad se jabuke skuhaju istresti tu zelatinu u jabuke. Na pečenu koru istresti jabuke. Kad se kolac ohladi umutiti 500 ml slatkog vrhnja sa 100 ml svjezeg soka od naranze i premazati kolac. Ukrasiti po zelji. Prijatno! Edisa Basic Pozegic
Poslednji izmenio jutarnja izmaglica dana Uto Feb 26 2013, 02:11, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| Naslov: Re: Kolaci..poslastice...kremovi...mus.. Uto Feb 26 2013, 02:10 | |
| Non plus ultra [You must be registered and logged in to see this image.]Sastojci za testo: 280 gr brasna tip 500 40 gr mlevenog secera prstohvat soli 250 gr margarina 3 zumanca Pena: 3 belanca 200 gr secera u prahu Za spajanje: Pekmez po zelji Priprema: Pomesati prosejano brasno, so i secer. Dodati na listice iseckan margarin, pa razmrviti to sve trljanjem dlanovima. Dodati zumanca i umesiti testo. Podeliti ga na dve loptice i staviti oko 1 sat da odstoji u frizideru. Tanko razviti loptice jednu po jednu na pobrasnjenom stolu i okruglom modlicom ili malom casom za rakiju vaditi kruzice. Svaki put casicu umociti u brasno, pa testo redjati u ne podmazanu tepsiju ili na papir za pecenje. Od otpadaka koji vam ostanu ponovo umesite novu koru. Razvijte ju i vadite kruzice. Za penu umutiti prvo belanca mikserom i onda polako dodavati secer i mutiti do kraja. U original receptu pise da pena nesme da bude previse cvrsta, a posto sam ja sada prvi put pravila ove keksice bojala sam se da penu ne umutim cvrsto i zato su mi ove pufnice sas trane ostale male. Sledeci put cu ih dosta cvrsce umutiti, i mislim da i ako pena bude cvrsca necu sigurno pogresiti. Na svaki kruzic spricom naneti lopticu pene. Ja sam penu usula u vrecicu za zamrzivac i u cosku odsekla malu rupicu i onda pavila loptice. Peci na 150 stepeni, paziti da pena ostane bela da ne potamni. Ohladjene spajati po dva sa pekmezom. Prijatno! Slatkisi-Sweet House Recepti | |
| Naslov: Re: Kolaci..poslastice...kremovi...mus.. Pon Mar 11 2013, 10:54 | |
| Trostruki uzitak [You must be registered and logged in to see this image.]Sastojci: Ovaj fini recept dobila sam od prijateljice pa kako mi nije rekla naziv ja sam jednostavno stavila Kolac sa dvije kreme…!!! Kora: 5 bjelanjaka 2oo grama secera 2oo grama mljevenih oraha 2 kasike hljebnih mrvica 1 kasika brasna 1/2 praska za pecivo Umutiti bjelanjke, dodavati secer i mutiti, na kraju rucno dodati sve suhe sastojke. Tepsiju namazati maslacem, posuti brasnom, staviti masu za koru i peci na oko 18o stepeni dvadesetak minuta. Fil: 5 zumanjaka 2oo grama secera 2 pudinga od vanilije 1oo grama cokolade za kuhanje 1 maslac ili margarin(25o grama) 1 l mlijeka keks petit Umutiti zumanjke sa 1oo grama secera. Dodati u njih puding od vanilije (naravno u prahu) i 3oo ml mlijeka. Ostatak mlijeka staviti sa 1oo grama secera da prokuha, dodati umucena jaja sa pudingom i skuhati kremu. Ostaviti je da potpuno ohladi i sastaviti sa umucenim maslacem. Kremu podijeliti na dva dijela, u jedan dio staviti 1oo grama otopljene cokolade. Na koru staviti zuti fil, preko njega poredati keks petit, pa na keks smedji fil. Na kraju posuti orasima i cokoladom preko smedjeg fila. Prijatno! Muki 52 | |
| Naslov: Re: Kolaci..poslastice...kremovi...mus.. Pon Mar 11 2013, 11:10 | |
| Najjednostavniji kolač [You must be registered and logged in to see this image.]Sastojci: 3 čaše jogurta 3 čaše od jogurta brašna 2 čaše od jogurta šećera 1 čaša od jogurta ulja 5 dkg kakaa 1 prašak za pecivo 2 kom vanil šećera 1 kom banana korica od jedne narandže Preliv : 200 gr čokolade za kuvanje 125 gr maslaca 100 gr šećer 1 dcl mleko Sve sastojke za biskvit dobro izmešajte. Zatim ga stavite u pobrašnjen i namašćen lim da se peče. Pecite ga 40 min. na 180ºC. Sastojke za preliv otopite, dobro umutite i prelijtee po kolaču. Poslužite uz šlag. | |
| Naslov: Re: Kolaci..poslastice...kremovi...mus.. Ned Mar 17 2013, 09:44 | |
| Breskvice [You must be registered and logged in to see this image.]Svako od nas ima neki svoj recept po kojima pravi breskvice godinama, moj recept je od moje drage prijateljice Bojane, koja je ovih breskvica napravila na hiljade. 2 najveća jajeta ili 3 srednje veličine 180 g šečera 225 ml ulja 3 kašike mleka 1 kesica vanilin šećera (ja koristim tečnu vanilu) 2 kašičice praška za pecivo 3 kašike brašna 425 g brašna Za punjenje: 350 g domaćeg pekmeza od šljiva 150 ml ruma mrvice od izdubljenih breskvica Za farbanje: 85 ml vode (možda i malo više u zavisnosti koliko dugo držite breskvice u boji) nekoliko kapi crvene i žute boje za hranu ekstrakt od maline i kruske ili breskve 1Žicom umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje i umutiti dok se ne sjedini sa jajima. U umućenu smesu dodati 3 kašike mleka i vanilu i dalje mutiti dok vam se sve ne sjedini. Dodati 2 kašičice praška za pecivo i 3 kašike brašna, sve to sjediniti pa ostaviti najmanje dva sata u frižider.2Posle dva sata izvaditi iz frižidera, dodati brašno, ali nemojte sve odjednom, jer zavisi od veličine jaja da li će vam biti potrebnon svo brašno, meni toliko treba. Umesati brašno žicom, pa istresti na radnu površinu i umesiti fino glatko testo. Ako vam se lepi za prste dodajte još kašiku dve brašna.3Od umesenog testa kidati loptice, koje možete samo ovlaš dopipnuti ulje, da vam je lakše za oblikovanje, i između vaših dlanova oblikujte loptice, po mogućnosti istih veličina.4Loptice stavljati na pleh, koji ste postavili sa papirom za pečenje i peći ih 18 minuta na 160-170°C (u zavisnosti od vašeg šporeta). Redjati loptice i ostaviti malo prostora izmedju njih, da vam se prilikom pečenja ne zalepe.5Mlake kuglice dubiti oštrim nožem.6Mrvice od kuglica pomešati sa pekmezom od šljiva (ako hoćete možete koristiti i džem od kajsija) i dodavati rum po vašem ukusu, treba da se više osete na rum.7Puniti kuglice sa smesom, spajati kuglice zajedno i višak fila očistiti nožem. Pripremiti dve posudice, sipati vodu, dodati boju i dodati pola flašice ekstrakta, promešati, pa umakati breskvice onoliko puta koliko vi želite, jednom, dva ili tri puta.8Naređati ih na poslužavnik, koji ste prekrili sa kuhinjskim papirom, da vam se malo ocede, pa ih uvaljati u sitniji kristal šećer. Gotove breskvice pokriti čistom kuhinjskom krpom ili čaršafom pa ostaviti preko noći da vam se prosuše.9Pred služenje nabosti listiće.10Ovako pripremljene breskvice, bez listića, možete zamrznuti po nekoliko meseci. Staviti jedan red breskvica u kutiju, pa papir za pečenje, i onda još jedan red, nemojte više, mogu vam se izmrviti one donje od težine.11Od ove smese dobićete oko 40 breskvica. Prijatno! Pomoravka | |
| | | Laguna vrag na forumu
Seks : Datum upisa : 26.08.2011 Lokacija : u zemlji cuda Raspoloženje : snezno
| Naslov: Re: Kolaci..poslastice...kremovi...mus.. Ned Mar 24 2013, 00:49 | |
| Bljesak kocke-divne krem kocke [You must be registered and logged in to see this image.]Sastojci za biskvit: 5 jaja 5 kasika secera 5 kasika brasna 3 pune kasike kakaa 1/2 praska za pecivo Fil 1: 2 dcl vrhnja za kuhanje 300 gr bijele cokolade 125 gr putera Fil 2: 2 dcl vrhnja za kuhanje 300 gr cokolade za kuhanje 125 gr putera i jos : 400 gr nutelle ili nekog drugog krem namaza od cokolade petit keks 500 ml slatkog vrhnja Priprema: Bjelanjke istuci sa secerom u cvrst snijeg. Posebno umutiti zumanjke i dodati prethodno umucenoj smjesi. Dodati brasno, kakao i prasak za pecivo. Smjesu ujednaciti i pretresti u kalup oblozen papirom (cetvrtasti). Peci 20 minuta na 180° C. Fil 1: U vrhnje izlomiti bijelu cokoladu i staviti na pec da se cokolada otopi. Kad se cokolada u potpunosti otopila skloniti sa peci i ostaviti da se dobro ohladi (mijesati vise puta). U hladno dodati puter. Na isti nacin pripremiti i crni fil. Odvojiti biskvit od papira, pa ga ponovo vratiti u kalup gdje smo ga pekli. Na biskvit, nanijeti debeo sloj nutelle. Preko nutelle staviti bijeli fil, pa poredati petit keks namocen u mlijeko. Preko keksa nanijeti crni fil i na kraju, umuceno slatko vrhnje. Dekoraciju uraditi po sopstvenoj zelji. Kremasti gotov kolac ostaviti par sati u frizider sa se fino stegne, a potom ga isjeci na kocke i posluziti. Prijatno! [You must be registered and logged in to see this image.]Emina Becirovic Bjelic | |
| Naslov: Re: Kolaci..poslastice...kremovi...mus.. Uto Apr 02 2013, 22:51 | |
| Šoko - Kiki kocke [You must be registered and logged in to see this image.]Sastojci: Tijesto: 40 dag tamne čokolade za kuhanje 20 dag maslaca 15 dag brašna 35 dag smeđeg šećera 10 dag mljevenih badema na vrh noža soli 10 dag kakao praha 3 žličice praška za pecivo 1 vrećica vanilin šećera 6 jaja 20 dag kiselog vrhnja 28% m.m.(mileram) 20 dag neslanog kikirikija 60 dag sirnog namaza 26% m.m. 1 staklenka (350 g) maslaca od kikirikija 5 dag šećera Preljev: 2 dl vode 6 – 8 žlica ruma Recept za maslac od kikirikija: 30 dag neslanog kikirikija 50 ml ulja od kikirikija ili od suncokreta 5 dag meda Priprema: Duboki lim za pečenje (35 x 28 cm) namazati uljem i obložiti papirom za pečenje. Pećnicu zagrijati na 180°C. 15 dag čokolade narezati. Zajedno s maslacem otopiti i ostaviti da se ohladi. 25 dag čokolade posebno narezati. Za tijesto: Brašno, smeđi šećer, badem, sol, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer u posudi dobro izmiješati. Jaja u jednoj posudi kremasto izraditi. Mješavinu maslaca s čokoladom dodati jajima neprestano miješajući. Zatim dodati mješavinu brašna i najnižom brzinom miksera izmiješati. Na kraju umiješati kiselo vrhnje i 7,5 dag narezane čokolade. Tijesto izliti u lim, izravnati i staviti peći oko 35 – 40 minuta. Ostaviti u otvorenoj, isključenoj pećnici oko 15 minuta, zatim izvaditi i ostaviti da se hladi. Hladno vodoravno prerezati i papir oprezno odvojiti. Za preljev: Vodu i rum izmiješati. Jedan biskvit vratiti u lim za pečenje, preliti s ½ preljeva i namazati ½ kreme. Zatim staviti drugi biskvit, dlanovima biskvit pritisnuti, preliti ostatkom preljeva i premazati ostatkom kreme. Maslac od kikirikija: Očišćeni i oguljeni kikiriki (30 dag) popržiti bez masnoće i ohladiti. U mikseru sitno samljeti i uz dodavanje ulja i meda dobro izmiješati. Po potrebi dodati još par kapi ulja. Za kremu: Kikiriki (20 dag) narezati i u tavici bez masnoće popržiti. Izvaditi iz tavice i ostaviti da se hladi. Sirni namaz, 35 dag maslaca od kikirikija i 5 dag šećera dobro izmiješati. 15 dag narezanog kikirikija umiješati u kremu. Za ukrašavanje: Ostatkom nasjeckanog kikirikija (5 dag) i čokolade (7,5 dag) posuti kolač. Prije serviranja kolač izvaditi iz hladnjaka i ostaviti (oko 1 sat ) na sobnoj temperaturi da omekša. Ostatak čokolade na pari otopiti, kolač narezati na kocke i preliti čokoladom. Savjet: Umjesto kikirikija može se staviti lješnjak i napraviti maslac od lješnjaka na isti način kao i od kikirikija. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | strelac Prijatelj foruma
Seks : Datum upisa : 13.12.2012 Lokacija : N.Beograd Raspoloženje : I nije bas neko
| Naslov: Re: Kolaci..poslastice...kremovi...mus.. Ned Apr 07 2013, 22:19 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kolaci..poslastice...kremovi...mus.. | |
| |
| | | | Kolaci..poslastice...kremovi...mus.. | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Zadnje teme | » Михаило Микан ПеровићPet Okt 26 2018, 00:24 od jutarnja izmaglica» Ćaskanje u kafeu uz kaficu,čaj...Dobro jutro,dan,večePon Okt 08 2018, 01:14 od jutarnja izmaglica» Saveti,upozorenja....Čet Okt 04 2018, 00:18 od jutarnja izmaglica» ili-iliSre Okt 05 2016, 21:02 od jutarnja izmaglica» Ko je trenutno na forumuSre Okt 05 2016, 20:58 od jutarnja izmaglica» Sledeci post će napisati???Sre Okt 05 2016, 20:57 od jutarnja izmaglica» Sta vam je danas ulepsalo dan???Sub Sep 03 2016, 10:19 od crni labud » Šta radite sada dok kuckate ...Sub Sep 03 2016, 10:14 od crni labud » Sta ili ko vas je danas izbacio iz ravnoteze????Sub Sep 03 2016, 10:11 od crni labud » Kakvo je vreme danas kod vas????Sub Sep 03 2016, 10:10 od crni labud » Mesta koja me opuštajuSub Sep 03 2016, 07:24 od mackica » Danas želim.....Sub Sep 03 2016, 07:21 od mackica » Najlepši stihovi o ljubavi Sre Mar 23 2016, 08:23 od milanstzigic » Rekli su o ljubavi....Čet Jan 21 2016, 00:54 od jutarnja izmaglica» Zavrsava se na NOPet Nov 20 2015, 11:45 od Vitez |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 5 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 5 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 136 dana Pon Okt 28 2024, 07:00
|
Poslanici naj aktivniji meseca | |
|