|
| Najlepsi stihovi o zivotu-poruke... | |
| | Autor | Poruka |
---|
jutarnja izmaglica Administrator
Seks : Datum rođenja : 03.02.1956 Datum upisa : 29.11.2010 Godina : 68 Lokacija : Beograd moj rodni grad Raspoloženje : smeh kao lek Komentari : Život je lep!!!
| Naslov: Najlepsi stihovi o zivotu-poruke... Uto Apr 26 2011, 22:21 | |
| Kada bih svoj život mogao ponovo da proživim
Pokušao bih u sljedećem da napravim više grešaka, ne bih se trudio da budem tako savršen, opustio bih se više.
Bio bih gluplji nego što sam bio, zaista, vrlo malo stvari bih ozbiljno shvatio, Bio bih manji čistunac. Više bih se izlagao opasnostima, više bih putovao, više sutona posmatrao, na više planina popeo, više rijeka preplivao. Išao bih na još više mjesta na koja nikad nisam otišao,
jeo manje boba a više sladoleda, imao više stvarnih a manje izmišljenih problema.
Ja sam bio od onih što razumno i plodno prožive svaki minut svog života. Imao sam, jasno, i trenutaka radosti. Ali kada bih mogao nazad da se vratim, težio bih samo dobrim trenucima. Jer ako ne znate, život je od toga sačinjen, od trenutaka samo; nemoj propuštati sada.
Ja sam bio od onih što nikad nigdje nisu išli bez toplomjera, termofora, kišobrana i padobrana; kada bih opet mogao da živim, lakši bih putovao.
Kada bih ponovo mogao da živim, s proljeća bih počeo bosonog da hodim i tako išao do kraja jeseni. Više bih se na vrtešci okretao, više sutona posmatrao i sa više djece igrao, kada bih život ponovo pred sobom imao.
Ali vidite, imam 85 godina i znam da umirem.
Horhe Luis Borhes
Poslednji izmenio jutarnja izmaglica dana Uto Apr 26 2011, 22:24, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | jutarnja izmaglica Administrator
Seks : Datum rođenja : 03.02.1956 Datum upisa : 29.11.2010 Godina : 68 Lokacija : Beograd moj rodni grad Raspoloženje : smeh kao lek Komentari : Život je lep!!!
| Naslov: Re: Najlepsi stihovi o zivotu-poruke... Uto Apr 26 2011, 22:22 | |
| Šetam gradom naše mladosti i tražim ulicu za svoje ime. Velike, bučne ulice - njih prepuštam velikanima istorije. Šta sam radio dok je trajala istorija? Prosto tebe volio. Malu ulicu tražim, običnu, svakodnevnu, kojom se, neopaženi od svijeta, možemo i prošetati poslije smrti. U početku ona ne mora imati mnogo zelenila, čak ni svoje ptice. Važno je da u njoj, bježeći pred hajkom, uvijek mognu da se sklone i čovjek i pas.
Bilo bi lijepo da bude popločana, ali, na kraju, ni to nije ono najvažnije.
Najvažnije je to da u ulici s mojim imenom nikada nikog ne zadesi nesreća.
Izet Sarajlić | |
| Naslov: Re: Najlepsi stihovi o zivotu-poruke... Uto Apr 26 2011, 22:23 | |
| | |
| Naslov: Re: Najlepsi stihovi o zivotu-poruke... Uto Apr 26 2011, 22:26 | |
| Zivot je prilika - iskusi je Zivot je lepota - divi joj se Zivot je san - ucini ga stvarnim Zivot je izazov - suoci se s njim Zivot je zadatak - izvrsavaj ga Zivot je igra - igraj se Zivot je dragocjen - njeguj ga Zivot je bogatstvo - cuvaj ga Zivot je ljubav - uzivaj je Zivot je tajna - pronikni je Zivot je obecanje - ispuni ga Zivot je tuga - prevladaj je Zivot je himna - pevaj je Zivot je borba - prihvati je Zivot je tragedija - uhvati se s njom u kostac Zivot je avantura - usudi se Zivot je sreca - zasluzi je Zivot je zivot - brani ga | |
| Naslov: Re: Najlepsi stihovi o zivotu-poruke... Uto Apr 26 2011, 22:27 | |
| Pesma danu koji odlazi
Kako mi je teško da te pustim da odeš, dane! Odlaziš pun mene a kad se vraćaš, ne poznaješ me. Kako mi je teško ostaviti na tvojim grudima moguća ostvarenja nemogućih minuta.
U predvečerje Persej ti kuje okove. Ti bežiš na breg ranjavajući noge. Ne mogu te privući više ni moje telo, ni moj plač, ni reke kraj kojih snivaš svoj zlatni popodnevni san.
Sa istoka na zapad nosim tvoju okruglu svetlost. Tvoju veliku svetlost što drži moju dušu u neprekidnoj napetosti. Sa istoka na zapad... Kako mi je teško da te nosim sa tvojim pticama i tvojim rukama od vetra!
F.G.Lorka | |
| Naslov: Re: Najlepsi stihovi o zivotu-poruke... Sub Dec 24 2011, 03:01 | |
| "Čistim svoj život, Kroz prozor ormar stari, Čistim svoj prostor Od nepotrebnih stvari.
Gdje li sam ih kupio ? Gdje sam ih sakupio ?
Čistim svoj život, Petkom odvoze smeće, Kada se nada budi I kad je blago veče.
Čistim svoj život od onih šupljih ljudi Kojima vjetar huji kroz glave i kroz grudi. Gdje li sam ih kupio ? Gdje sam ih sakupio ?
Čistim svoj život da spasim dok je vrijeme Malu jutarnju nježnost i gorko noćno sjeme. Gdje li sam ih kupio ? Gdje sam ih sakupio ?
Čistim svoj život Od prividnog svijeta, Od ljubavi bez traga, Od jeftinih predmeta.
Čistim svoj život, Tu hrđa je i tmina, I ostat ću bez ičeg, Al' bolja je tišina.
Nepoznati autor | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Najlepsi stihovi o zivotu-poruke... | |
| |
| | | | Najlepsi stihovi o zivotu-poruke... | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Zadnje teme | » Михаило Микан ПеровићPet Okt 26 2018, 00:24 od jutarnja izmaglica» Ćaskanje u kafeu uz kaficu,čaj...Dobro jutro,dan,večePon Okt 08 2018, 01:14 od jutarnja izmaglica» Saveti,upozorenja....Čet Okt 04 2018, 00:18 od jutarnja izmaglica» ili-iliSre Okt 05 2016, 21:02 od jutarnja izmaglica» Ko je trenutno na forumuSre Okt 05 2016, 20:58 od jutarnja izmaglica» Sledeci post će napisati???Sre Okt 05 2016, 20:57 od jutarnja izmaglica» Sta vam je danas ulepsalo dan???Sub Sep 03 2016, 10:19 od crni labud » Šta radite sada dok kuckate ...Sub Sep 03 2016, 10:14 od crni labud » Sta ili ko vas je danas izbacio iz ravnoteze????Sub Sep 03 2016, 10:11 od crni labud » Kakvo je vreme danas kod vas????Sub Sep 03 2016, 10:10 od crni labud » Mesta koja me opuštajuSub Sep 03 2016, 07:24 od mackica » Danas želim.....Sub Sep 03 2016, 07:21 od mackica » Najlepši stihovi o ljubavi Sre Mar 23 2016, 08:23 od milanstzigic » Rekli su o ljubavi....Čet Jan 21 2016, 00:54 od jutarnja izmaglica» Zavrsava se na NOPet Nov 20 2015, 11:45 od Vitez |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 2 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 2 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 136 dana Pon Okt 28 2024, 07:00
|
Poslanici naj aktivniji meseca | |
|