|
| Duško Trifunović | |
| | Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Duško Trifunović Sub Dec 11 2010, 10:10 | |
| Duško Trifunović 1933.-2003.
Duško Trifunović rođen 13. septembar 1933. Sijekovac kod Bosanskog Broda, srpski književnik, pesnik i televizijski autor. Nije bio član sekcija, ni mladi pesnik pionir. Prvu pesmu je napisao tek po povratku iz vojske, sa 22 godine. U Sarajevo je došao sa 24 godine i zanatom bravara, ali već sledeće godine izdaje prvu knjigu. Bio je plodan stvaralac koji je stvorio dvadeset knjiga poezije, četiri romana i nekoliko drama. Svrstan je u talas nove urbane poezije sarajevskog kruga, gde je najduže i stvarao. Smatra se zaslužnim za kreiranje nečega što je kasnije nazvano sarajevska rok en rol škola. Na televiziji je zapamćen kao autor emisija na TV Sarajevo „Šta djeca znaju o zavičaju“. Po izbijanju rata 1992. godine prešao je da živi u Novi Sad gde je nastavio da radi za TV Novi Sad. Najpoznatiji je postao na osnovu saradnje sa rok sastavom „Bijelo dugme“. Do tog momenta je bilo nezamislivo da poznat i afirmisan pesnik sarađuje sa rok en rol bendom. Iz te saradnje su se izrodili hitovi kao što su „Ima neka tajna veza“, „Šta bi dao da si na mom mjestu“, „Glavo luda“ i tako dalje. Sem toga, pisao je tekstove i za „Indekse“, Nedu Ukraden, Zdravka Čolića, Arsena Dedića a poslednje poznato estradno ime sa kojim je radio je bio Željko Joksimović (pesma „Ima nešto“). Ukupno je oko 300 njegovih pesama komponovano i snimljeno, a svega 3 pesme u životu je napisao na muziku. Prema sopstvenoj želji sahranjen je u Sremskim Karlovcima, 30. januara 2006.
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sub Dec 11 2010, 10:13 | |
| Breza na mesečini
Ja nisam tvoga kova tebi se samo čini nisam iz tvojih snova breza na mesečini
Ti želiš da se vratim u tvoju ljubav setnu da tvoju dušu shvatim i da me čuvaš sretnu
Ne treba mani nečnost ni tvojih reči svila zar mogu da se vratim gde nikad nisam ni bila
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sub Dec 11 2010, 10:15 | |
| Daljine
Daljina nije ništa ona uzalud mami ako na kraju puta opet živimo sami
Vekovi ništa nisu samo slojevi praha ako je ljubavi bilo uvek manje od straha
Daljine ništa nisu do znatiželje puke jer sve što je moje na ovome svetu to je na dohvat ruke
Vekovi neka teku po svome tajnom planu a sve što je moje može da se desi samo u jednom danu
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sub Dec 11 2010, 10:15 | |
| Gotov čovek
Evo u stvari kako je to bilo Tada sam ja bio vrlo neobičan bio sam već gotov čovek imao sam svoju dragu i imao jednu tajnu A kad imaš jednu dragu i kad imaš jednu tajnu odna su to po dve drage i dve tajne I povedoh jednog dana svoju dragu tajnim putem prema tajni A pomisli moja draga da ja nemam drugih tajni do put tajni kojim smo se uzverali Al ja sam jos nadmoćan bio Pokazah joj jedno drvo čudna roda i gledasmo zagrljeni u plodove previsoke A pomisli moja draga da ja nemam drugih tajni do to drvo i put tajni kojim smo se uzverali Bi mi žao moje drage jer ja sam jos nadmoćan bio pa joj rekoh svoju tajnu Ko god ne sme da se popne taj crvljivim plodovima pokušava stresti zrele s onog tamo moga stabla s kog još niko nije jeo osim mene To je bila moja tajna To poželi moja draga A što želi moja draga to ja želim I počesmo da tresemo Bodrila me moja daraga sturo voće dodajući a pokupi posle sama na maramu sve što pade Pa smo onda slatko jeli moju tajnu i plakali od radosti Kako ne bih zaplakao Tu je bila moja draga koja plače od radosti jer marama puna beše moje tajne I još htela moja draga Ja rušio i kupio na maramu Ona jela prosipala – a još htela Sve mi manja postajala Sve se više odmicala Mahnula mi iz daljine sa sredine tajnog puta I nestala Plačući i posrćući od radosti Sad sam ja tek gotov čovek mada nemam svoju dragu niti imam kakvu tajnu mada nisam neobičan al tek sad sam gotov čovek…
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sub Dec 11 2010, 10:16 | |
| Grešio sam mnogo
Grešio sam mnogo, i sad mi je žao i što nisam više, i što nisam luđe jer, samo će gresi, kada budem pao biti samo moji – sve je drugo tuđe. Grešio sam mnogo, učio da stradam leteo sam iznad vaše mere stroge grešio sam, jesam, i još ću, bar se nadam svojim divnim greshom da usrećim mnoge. Grešio sam, priznajem, nisam bio cveće grešio i za vas, koji niste smeli, pa sad deo moga greha niko neće a ne bih ga dao – ni kad biste hteli.
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sub Dec 11 2010, 10:17 | |
| Budi jača
Neću više da se igram toga Nešto mi je drugo na pameti Čini nešto od života svoga Budi jača pa mi se osveti
Doseti se svake moje mane Svega što si nekad znala kleti Naljuti se kad pomisliš na me Budi jača pa mi se osveti
Zaboravi da te volim žarom Od koga se može umreti Obraduj me samo jednim darom Budi jača pa mi se osveti.
Poslednji izmenio Breza dana Pon Jun 27 2011, 23:50, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pon Apr 18 2011, 06:44 | |
| Ima nešto
Ima nešto u tom što me nećeš, ostavljaš mi vremena za druge vidim kako veselo oblećeš kao leptir oko moje tuge.
Ima nešto u tom što me nećeš nešto čemu ni sam ne znaš ime sve što kažeš na šalu okrećeš a sve znači - ne zaboravi me
Ima nešto u tom što me nećeš od te laži načisto umreću... Ima nešto u tom što me nećeš i u tome što ja tebe neću...
Duško Trifunović |
| | | Last Rebel EKSELENCIJA
Seks : Datum upisa : 18.12.2012 Lokacija : duboko u sebi Raspoloženje : dajem i tražim
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sre Avg 21 2013, 21:57 | |
| Ima neka tajna veza
Ima neka tajna veza Za sve ljude zakon krut Njome čovjek sebe veze Kada bira sebi put Sidro koje ladju čuva Da ne bude buri plijen
Tone skupa sa tom ladjom Jer je ono dio nje
Ima neka tajna veza Tajna veza za sve nas Ima neka tajna veza Tajna veza za sve nas | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Duško Trifunović | |
| |
| | | | Duško Trifunović | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Zadnje teme | » Михаило Микан ПеровићPet Okt 26 2018, 00:24 od jutarnja izmaglica» Ćaskanje u kafeu uz kaficu,čaj...Dobro jutro,dan,večePon Okt 08 2018, 01:14 od jutarnja izmaglica» Saveti,upozorenja....Čet Okt 04 2018, 00:18 od jutarnja izmaglica» ili-iliSre Okt 05 2016, 21:02 od jutarnja izmaglica» Ko je trenutno na forumuSre Okt 05 2016, 20:58 od jutarnja izmaglica» Sledeci post će napisati???Sre Okt 05 2016, 20:57 od jutarnja izmaglica» Sta vam je danas ulepsalo dan???Sub Sep 03 2016, 10:19 od crni labud » Šta radite sada dok kuckate ...Sub Sep 03 2016, 10:14 od crni labud » Sta ili ko vas je danas izbacio iz ravnoteze????Sub Sep 03 2016, 10:11 od crni labud » Kakvo je vreme danas kod vas????Sub Sep 03 2016, 10:10 od crni labud » Mesta koja me opuštajuSub Sep 03 2016, 07:24 od mackica » Danas želim.....Sub Sep 03 2016, 07:21 od mackica » Najlepši stihovi o ljubavi Sre Mar 23 2016, 08:23 od milanstzigic » Rekli su o ljubavi....Čet Jan 21 2016, 00:54 od jutarnja izmaglica» Zavrsava se na NOPet Nov 20 2015, 11:45 od Vitez |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 21 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 21 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 136 dana Pon Okt 28 2024, 07:00
|
Poslanici naj aktivniji meseca | |
|