http://magnolija.serbianforum.info/
 
PORTALPrijemČesto Postavljana PitanjaRegistruj sePristupi

Delite | 
 

 prof. Djuro Koruga Kvantna medicina

Ići dole 
AutorPoruka
jutarnja izmaglica
Administrator
Administrator
avatar

Seks : Ženski
Datum rođenja : 03.02.1956
Datum upisa : 29.11.2010
Godina : 62
Lokacija : Beograd moj rodni grad
Raspoloženje : smeh kao lek
Komentari : Život je lep!!!

PočaljiNaslov: prof. Djuro Koruga Kvantna medicina   Čet Feb 09 2012, 01:42

[You must be registered and logged in to see this image.]
Шта је квантна медицина и који је њен циљ?

Квантна медицина је област здравствене заштите чије се дијагностичке и терапеутске методе заснивју на научним основама кавантне механике. Основни циљеви кавантне медицине су унапређење раних дијагностичких метода и техника и ефикасно лечење психосоматских обољења .

Која је практична примена квантне медицине?

У првом реду то је рано откривање болести на бази конформационих промена биомолекула, односно лечење болести враћањем биомолекула у нормално функционално стање. За разлику од данашњег биохемијског приступа дејству на биомолекуле, помоћу других молекула (лекова), квантно медицински приступ је биофизички, уместо лека (хемијске реакције) оболелом ткиву доводи се темпорална кодогена енергија (по амплитуди и/или фреквенцији са одређеним трајањем у датим временским инретвалима) која је у сагласности са квантим стањима биомолекула. Треба рећи да се већ ради дијагностика која у себи има основе квантних процеса (NMR- нуклеарма магнетна резонанца), односно терапија, стимулацијом електричним или магнетним осцилаторним пољима врло мале снаге. Међутим, ово су само први кораци „бебе“ (квантне медицине) и потребно је развити суптилније методе, јер већина болести започиње нарушавањем функционалности биомолекула, што је у директној вези са његовим конформационим стањем. Открити промену конформационог стања биомолекула у самом зачетку није тако лако, али ће бити могуће помоћу нових квантних дијагностичких апарата и уређаја.

Квантна медицина у свету?

Квантна медицина је у повоју, јер су квантни апарати и уређаји тек истраживачко-лабораторијској фази. Међутим, има људи који користе класичне уређаје за постизање квантних ефеката, али треба знати да се налазимо у „каменом добу“ квантне медицине.

Зашто је зову медицином 21 века?

Из два разлога. Прво, треба најмање 10-15 година да квантна медицина из „каменог доба“ пређе у своју прву квантно механичку фазу, а затим још неколко фаза, од по двадест година, да се развије у једну ефикасну здравствену методу. Друго, потребна је једна нова врста образаовања код лекара и инжењера, а за то је потребно да се обуче најманје три генерације. Зато смо ми на Машинском факултету у Београду увели за студенте биомедицинског инжењерства, а и за остале студенте који желе да стекну знања из ове области, предмете квантна механика, квантне инормационе технологије, нанотехнологије и наномедицинско инжењерство.

Религија и наука су често у сукобу, међутим ви сте врло познати по ставу да је сукоб „измишљен“. Зашто имате такав став?

Религија, као уосталом и нуака, су стање индивидуалне свести појединца које настаје у интеракцији са актуелним окружењем и тековина колективног људског ума. Ако су разлике у стањима индивидуалне и колективне свести такве да су екстремне, тада имамо ортодоксне атеисте, односно религиозне фанатике. Ни једно ни друго није добро ако је у друштву доминантно, а Ајншајн је био у праву када је говорио: „све религије, науке и умтности су само гране једног дрвета“, тј. људске свести. Проблем настаје у острашћеним умовима код којих је стање свести у већој мери поларизовано, тј доведено у стање антагонизма (непомирљивости). Проблем треба разумети и друштвеним регулационим механизмима контролисати, тј. недозвлити да аскалира у општи друштвени проблем. Али, на жалост у историји су религиозно стање свести често користили економски центри моћи за оставрење својих циљева. Колективна свест ове цивилизације је још увек на примитивном нивоу.

Квантна медицина и превенција?

Превенција је један од три кључа медицине, а у тој области је квантни приступ људском здрављу у великој предности у односу на класични. Примера ради, ако бисмо данас хтели на бази генетског материјала неког новорођенчета да одредимо вероватноће од којих болести, и када, потенцијално може да оболи, под различитим утицајем спољњег окружења (загаљеност ваздуха, изложеност УВ зрачењу, бука, електромагнетни смог, стрес и др.), то скоро не можемо ни у несигурним назнакама да урадимо. Међутим, када буду направљени квантни рачунари, који су милијарду пута бржи и интелигентји од данашњих-класиних, и који ће моћи доста добро да симулирају промене генетског материјала под утицајем промељивог окружења, тада ћемо моћи, за дати генетски склоп (новорођенче), са веома великом вероватноћом да предвидимо основне физиолошке процесе и осетљивост индивдуе на поремећаје који долазе из спољњег окружења. Други пример су квантни биосензори, који ће бити саставни део наше одеће, а који ће моћи у самом зачетку да региструју проблеме рада срца, плућа и др. и рећи нам који третман треба да урадимо да спречимо прогресију поремећаја, односно болести. Значи биће могуће болест елиминисати пре него што је „осетимо“.

Квантна медицина уСрбији?

Има лекара, као и онх који то нису, а који покушавају код нас у Србији да практикују неке методе и технике које су у ери „каменог доба“ квантне медицине. Међутим, недовољно познавање научних основа кавантене механике од стране већине лекара, као и неадекатни апарати за кавнтни приступ веома често компромитују ову област медицине у очима званичне медицинске науке. Има и таквих који покушавају да се баве овом области из помодарстава. У сваком случају потребно је време да се одвоји „жито од кукоља“

На каквим пројектима тренутно радите?

Радим у једној истраживачкој групи са лекарима, биолозима и инжењерима на биофизици коже и раној дијагостици канцера коже и меланома. Затим, радим на води за пиће као класично/квантном медијуму од кога смо ми саздани. Као што је познато ми смо око 65-70% вода, а до сада се вода у науци и медицини третирала као класични медијум. Међутим, пре неколико година експериментално је показано да водоничне везе између молекула воде, као и између биомолекула и воде нису само кулонског (класичног) типа него и квантне (таласне функције). То је отворило потпуно нове видике о улози воде у биоинформсационим процесима на молекуларном ниву (ДНК, протеини и др.) у ћелији, ткиву и организму. А за своју душу, како би рекли, радим на истраживањима која треба да доведу до одговора на питање: да ли је могуће извести пластичну хирушку операцију или операцију унутрашњих органа, а да нема ожиљка? Све указује да одговор на ово питање лежи у разумевању односа класичних и квантних магнетних дејстава који се остварују на нивоу биомолекула и ткива, а интензитета су свега неколико нано тесли, односно неколико стотина пико тесли (нано је милијардити део тесле, а пико још хиљаду пута мањи од нано). Оно што је важно ово све можемо проверити на NanoProbe уређају који региструје промену градијента магнетног поља ткива од неколико десетина пикотесли, а на површини ткива од свега неколико нанометара квадратних.

Један сте од изумитеља нанокреме , за коју сте са супругом Лидијом добили Златну плакету са ликом Николе Тесле за проналазаштво у 2006 години, шта се ту дешава?

Истраживања су започета још 1991. године у САД, а пре некоико година на бази нанотехнологија направио сам стабилну нанохармонизујућу супстанцу која поремећена конформациона стања биомолекула преко воде и водоничних веза враћа у нормално природно стање. На бази те супстанце а са подлогама које се производе у Србији, заједно са супругом Лидијом развио сам један тип креме, а сада радимо са лабораторијама у САД на новим типовима подлога. Надамо се да ће ускоро бити три типа креме за суву, нормалну и влажну кожу и да ће већина особа лепшег пола, који употребљавају ову крему, бити још више задовољни.

Ваш однос према планети Земљи, идејном Творцу (Богу), животу уопште?

Као дечкић од 10 година питао сам оца о Богу, јер велим он је учио веронауку у школи пре Другог светског рата, а ми деца то нисмо учили у моје време. Без двоумљења ми рече : „видиш сине, неки верују да Бог постоји, многи данас не верују у њега, али већ кад ме питаш ја сам мишљења да за нас смртнике Бог Отац је Сунце, Бог Син Месец, а Дух Свети Земља“. Он је мени образлагао зашто тако мисли, а ја држим до тога да није био далеко од истине. Треба парвити разлику између појма Бога и Твораца, јер Бог је чисто религијска категорија, а Творац категорија старалачког ума.

Што се тиче Бога, мислим да је још Хераклит био у праву када је рекао: „овај свет (један) за сва бића није створио нико од богова и нико од људи, него је увек био, јесте и биће вечито жива ватра која се по мери пали и по мери гаси“. То што јесте, овај свет, можемо назвати Бог, Природа, јединство сила и др., већ према енергетско-информационом стању у коме се налази наш ментални свет. У зависности од стања нашег менталног света (свести) људи од верника могу постати атеисти и обрнуто. Наравно има и оних који су из помодарстава у једној или другој сфери, а не као резултат унутрашњег стања свести. Што се тиче мене, мислим да постоји Нешто (свет по себи), и то нешто се пресликава у себе, тј. трансормише своје сопствено биће остварујући јединство ствари у пресликавању, при чему је Творац мера пресликавања свих ставри које чине свет. Творац нема самовољност, тј. да ради ово или оно по својој вољи, то нема ни религијски Бог, јер како каже Свети Аугустин, један од водећих религиозних мислилаца: „Шест је савршен број сам по себи, али не зато што је Бог створио све за шест дана; истина је обрнута. Бог је створио све за шест дана зато што је број шест савршен“.
Ми о животу имамо ограничену, и у већини случајева погрешну представу. Биолошкој форми живота, чији смо ми (људи) представници, придајемо већи значај него што реално има у свету. У школи су нас учили да постоји нежива и жива материја. Међутим, потпуно бих се сложио са Теслом када каже „нема мртве материје, јер по целој бескрајној васељени све се креће, све трепери, све живи“. Да није тако ни Његош неби био у праву када каже „људска душа јесте бесамртна“, јер душа није ништо друго до структура оне инваријанте (непроменљивости) којом се свет пресликава у самог себе.
Nazad na vrh Ići dole
http://magnolija.serbianforum.info
 
prof. Djuro Koruga Kvantna medicina
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
 :: LIFESTYLE :: ZDRAVLJE-
Skoči na:  
Vremenska prognoza
Weather Belgrade
Teme naj viđenije
FARBANJE i UKRAŠAVANJE USKRŠNJIH JAJA
ARANŽIRANJE HLADNIH PREDJELA
Nauka o jeziku
Ko je trenutno na forumu
Vracam se...Odjava ..... laku noc ....
SVADBENE TORTE-ideje
Deponija emotikona-rezervni smajlici...
Vas smajli raspolozenja...
Romanticne gif slike
Kaladont u tri reči
Ključne reči